Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
7 észrevétel
– szerintem nagy előny, hogy nem kell 6 hétig várni, hogy használható legyen a szappan
– nem ismerem a meleg eljárás folyamatát, így nem tudom, van-e félnivalóm
– lévén, hogy elég sokat olvastam a szappantémában, nem nagyon volt újdonság
– világosan leírtad az eltéréseket a hideg eljáráshoz képest
– esetleg néhány mondatban mutasd be a sütőben való meleg eljárás mikéntjét, bár gondolom,
amilyen módszert Te akarsz megtanítani, az egyszerűbb, izgalmasabb, frappánsabb
Köszönöm szépen Csilla, hogy leírtad, minden világos 🙂 Tényleg nagyon sokat tanultál már, ha nem sok újdonság volt. Azon leszek, hogy ezzel együtt elégedett légy a végén. Igen, a sütőzős módszer lépéseit is leírom a lassúfőző mellett.
– az érési idő rövidülése
– tartok tőle, hogy nem fogom tudni szépen formába önteni a szappant
– újdonság volt számomra a soapee.com. Én mást használtam eddig.
– úgy gondolom, hogy sikerült. Mindenesetre még ismételni fogok.
– Nagyon jók és érthetőek a leckék. Köszönöm!
Drága Beáta, látom, hogy gőzerővel nézed a leckéket 🙂 Imádom, amikor valaki ennyire motivált, kíváncsi, és lendületes! Szuper, hogy ennyi időt és energiát szántál rá már első este <3 Köszi, hogy válaszoltál, örülök, hogy megnézted a Soapee-t, vannak előnyei a többi kalkulátorhoz képest, és jó a mobilnézete is. (Engem rendkívül zavarnak munka közben a reklámok, de más előnyeit is látom a használatának. A Soapcalc is nagyon jó, de szintén a reklámok, illetve a mobil használhatóság hiányosságai miatt nem tudom jó szívvel ajánlani.)
- Igen, egyértelmű előny, amit az érési időről írsz
- Szerintem menni fog! A forrónál ez is könnyebb, de ha mindent betartasz, amit leírtam, nem lesz nehézséged vele! A videóban látod, tudod majd reprodukálni. Az elmélet is fontos hozzá.
Nagyon-nagyon örülök, hogy érthetőnek találod a leckéket, sok-sok sikerélményt kívánok a megvalósításhoz! <3
Körülbelül egy éve kezdtem el szappant készíteni, nagyon sok információt gyűjtögettem mindenhonnan, ahonnan csak lehetett, de sok minden most kezd letisztulni igazán. Eddig csak hideg eljárással próbálkoztam, kész alaprecepteket használtam, amelyeket színeztem, illatosítottam. Videóidból is sokat tanultam, nagyon tetszik, ahogy lelkesen magyarázol, amitől még motiváltabbak leszek. Az SF-et én is tettem az elszappanosodás után is bele az utóbbi szappanmasszába, arra gondolván, hogy jobban megmarad benne az ápoló hatása. Ami újdonság volt még a folyadékmennyiség használata, hogy lehet kevesebb folyadékkal is dolgozni, vagy a több folyadék melegedést okoz. A cukor és só használata is új volt számomra, olvastam receptekben, de még nem használtam, kivéve egyszer készítettem sószappant is, de másképp nem használtam.
A meleg eljárásnál mindenképp előny, hogy nyomban használható, és intenzívebb lesz az illata, színe a szappannak; és az SF-ként hozzáadott olaj, pedig biztosan nem szappanosodik el. Ami kérdés számomra, hogy egy adott mennyiségű szappanhoz, mennyi illóolajat kell használni, hogy sokáig megmaradjon az illata, mert elég hamar elillannak sajnos. Egy kg masszához 10 ml illót használtam, persze tudom, hogy a citrusos illatok hamarabb elillannak. Én alig várom, hogy kipróbáljam ezt a módszert is. Köszönöm a lehetőséget, hogy csatlakozhattam hozzád.
Szia, Andi!
Teljesen érthetőek a leckék. Azért még többször át fogom olvasni őket.
A főzött szappan nagy előnyének tartom a rövid időn belüli használhatóságot, az adalékanyagok, SF, illatok sérülésének elkerülését, a jobb ápolóhatást.
Amitől tartok, az a gyors pudingosodás, a tetszetősség háttérbe szorulása. Újdonság volt számomra a zsírsavprofilokról szóló rész.
Kedves Éva,
de jó, örülök! Ezek jelentős előnyök, mindenképp próbáld ki. Amint látod, lehetséges a massza formázhatóságát is megőrizni 🙂 Izgalmas utazás ez! Igazából amire gondolsz, az már nem a pudingosodás, hanem a főtt szappan állaga. De igen, amikor meleg szappant készítünk, célunk, hogy a pudingosodás minél hamarabb bekövetkezzen, majd ezután megtörténjen a teljes elszappanosodás. Köszi a visszajelzést, és jó munkát kívánok!